Sleydal. Wonen tussen beek en beemden.

In de afgelopen jaren heeft nieuwbouwproject Sleydal steeds meer vorm gekregen als uitbreidingsbuurt van de kern Heel, dat onderdeel is van de gemeente Maasgouw. Velen hebben deze plek gekozen vanwege de unieke ligging aan de groene buitenrand van dit Midden-Limburgse dorp. Nu, in fase 4 van het project, liggen er nieuwe woonmogelijkheden voor dertigers, jongere ouderen en senioren. 

 

't groene genieten

De naam Sleydal doet het al vermoeden. Je woont hier in het dal van de Sleybeek die door het gebied meandert en een natuurlijke grens vormt tussen dorpskern en buitengebied. In de oude, historische kern van Heel vind je een divers winkel- en horeca-aanbod. En natuurlijk alle benodigde voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport en zorg. Loop je vanaf je patiowoning richting het achterliggende Maasplassen-gebied, dan bereik je via een groene loper natuurgebied Sint-Anna's Beemd. Deze plas is jaren geleden ontstaan door ontgrinding en ligt los van de Maas. Door dit prachtig stukje groen, pal in je achtertuin, lopen verschillende verharde paden voor wandelaars en fietsers.

 

Hartje Maasplassen

Ben je een buitenmens en misschien ook nog een liefhebber van watersport? Dan tref je het in Sleydal. Heel is het hart van de Midden-Limburgse Maasplassen, die gelden als het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Je vindt rondom Heel meerdere grote en kleine plassen die geïsoleerd liggen of nog altijd in verbinding met de Maas staan zoals het Polderveld, de Boschmolenplas en de Lange Vlieter. Een sloep huren, zwemmen in natuurwater of culinair genieten aan de waterkant. Het kan gewoon op meerdere plekken in de directe, waterrijke omgeving van Sleydal.